Etichete

, ,

În drumul meu spre muncă, în autobuzul cu feţe gânditoare se urcă şi-o doamnă la vreo 50-60 ani c-o plasă-n mână. Autobuzul stătuse vreo 1-2 minute-n staţie (pentru că era oricum roşu-n faţă la semafor). Doamna, plimbând plasa dintr-o mână-n alta, dă cu plasa-n geamul de la uşa autobuzului, moment în care pe geam, apăruseră „raze” iar uşa refuza să se închidă. Şoferul, văzând că nu se mai închid uşile (centrale), iese din cabina sa şi vine să inspecteze şi vede geamul şi pe bătrânica plus sacoşa sa lângă uşă.

Şoferul: „Ce s-a întâmplat aici?”

Doamna: n-a răspuns, a evitat să vorbească.

un alt domn intervine: „doamna a atins accidental cu plasa”

Şoferul: încercase să închidă uşa manual, trăgând de ea, între timp… căzuseră şi câteva bucăţi din geamul cu raze.

Şoferul: doamnă, de ce n-aţi putut pune plasa altundeva? aveţi atâta loc

Doamna: şi ce? eu aici am vrut s-o pun (avea-n plasă ceva oale)

Şoferul: bucuraţi-vă că nu v-am cerut buletinul să plătiţi geamul.

Doamna: linişte profundă.

Şoferul merge iar la volan şi vum-vum, pornise şi autobuzul. La următorul semafor (iar ţine şi-ăla vreo 2 minute), iese şoferul şi spune: „Doamnă, să veniţi cu mine la OTL (Oradea Transport Local) să daţi o declaraţie”.

Care e morala? Dacă bătrânica-şi cerea scuze şi nu se încăpăţâna, mai mult ca sigur şoferul nu-i spunea nimic. Dar, dat fiind faptul că bătrâna s-a purtat urât, nearătând vreo urmă de regret, nu văd de ce s-o fi scutit de-o declaraţie pentru a-şi recupera OTL-ul banii de geam. Şoferul era bine intenţionat, sigur găsea el o scuză pentru acel geam.