Etichete

Mulţi spun că cele mai frumoase momente din viaţă sunt cele în care au avut parte de mulţi bani, s-au distrat până n-au mai stiut de ei, au petrecut până-n zori, au provocat scandal, au cucerit N’şpe femei.

Lumea de astăzi, încearcă să minimizeze cât mai mult suferinţa şi vinovăţia şi să maximizeze orice care le-ar aduce plăceri. O viaţă în care pot fi cine vor, când vor, cât vor şi unde vor. O viaţă presărată cu muzică dată la un volum ridicat, lumea reţelelor de socializare, femei abundând din belşug şi mult alcool, care ajută la crearea lumii gândite de ei, pierdându-se într-o ideologie a lor. O viaţă fără restricţii şi nemărginită de nimic.

Încercări disperate de-a face să dispară sau a micşora orice le-ar aduce vinovăţii, orice le-ar produce o durere câtuşi de mică, încercarea înlăturării celuilalt, doar pentru a nu suferi/a se îndrăgosti de celălalt, nelăsând garda jos (a-şi scoate armura). Dau vina pe durere, suferinţă, trăiri cu suişuri/coborâşuri pentru a putea fugi în lumea lor; plină de fericire, bucurie, fără timp şi pace.

Poate că-n acest moment, aceşti omuleţi, sunt acolo, încercând să amâne momentul când să se apuce de treabă, fugind de responsabilitate, frica de-a lua o decizie şi când greşesc/eşuează în ceva, s-au obişnuit a da vina pe altcineva/altceva.

Câteva exemple: „Toată lumea are ceva cu mine”, „Le e ciudă că eu am şi ei nu”, „toţi ăia cu bani sunt nişte hoţi”, „Mă las pe mâna LUI, eu nu fac nimica”;

Aproape zilnic aud/văd chestiile astea, mulţi oameni încruntaţi, depresivi (nu psihotice), nefericiţi. Unde sunt zilele de mai demult când prindeam zâmbetele oamenilor mergând pe stradă? Azi, abia mai văd câteva zâmbete, şi acelea… de la copii şi câţiva îndrăgostiţi care încearcă să se bucure de clipele/momentele lor… a crea ceva frumos. E un oraş trist, plin de luminiţe, care nu colorează niciun zâmbet, luminând doar feţele triste, obosite.

Ai grijă de sufletul tău, gândurile şi trăirile tale.

„Când se află omul în momentele hotărătoare ale vieţii, nu-l mai conduce mintea; ea arată numai alternativele. Direcţia finală o dă inima” – Titu Maiorescu

Reclame